Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Csütörtök délelőttre kémia, délutánra pedig földrajz jutott a diákoknak az idei érettségi írásbeli részének folytatásán.

Mind a két tárgyból van középszintű és emelt szintű feladatsor, amire a diákok korábban már felkészülhettek az oktatási hivatal ajánlásai, valamint a tanárok tapasztalatai alapján. Ettől függetlenül mindenkinek, minden szinten fel kellett kötnie a gatyáját, ha a végső értékelésnél jó jegyet szeretne magának.

Délelőtt kémia

Középszinten 299 helyszínen 788 diák, emelt szinten 72 helyszínen 3726 diák kezdte el reggel nyolckor a kémia érettségit; az emelt szinten próbálkozók nagy száma is mutatja, hogy a kémiát leginkább azok választották, akiknek a továbbtanuláshoz szükségük van rá, és nekik csak a “legjobb ajánlat” számít. A középszint ilyen esetben nem nyerő.

Angolul mindössze 31 fiatal kérte az írásbelit, a többség inkább magyarul igyekszik majd válaszolni a kérdésekre. Az írásbeli középszinten 120 percig, emelt szinten viszont kétszer annyi ideig, akár 4 órán keresztül is tarthat.

A könnyebb feladatsor feleletválasztásos és elméleti kérdéseket, számítási feladatokat, valamint egy esettanulmányhoz kötődő probléma megoldását tartalmazta. Emelt szinten már bekeményítettek, és az általános kérdések mellett jöttek a szerves és szervetlen kémia kérdések, valamint az elméleti és számítási feladatok.

A diákok magukkal vihették a periódus rendszert tartalmazó függvénytáblázatot, valamint egy olyan számológépet, amely nem alkalmas szöveges megoldások tárolására.

Délután földrajz

A délután kettőkor útnak indított földrajz show-ban középszinten 973 helyszínen 10 469 vizsgázó, emelt szinten pedig 28 helyszínen 272 diák vette fel a tollat a helyéről kezdéskor.

A szabadon beosztható rendelkezésre álló időtartam itt is 120-240 perc volt az emelt szint előnyére. Mindkét szinten ugyanolyan típusú feladatsorokat kaptak a diákok, és a topográfiai feladatok mellett jöttek a földrajzi ismereteket és képességeket firtató kérdések.  Mivel az emelt szint a cikk megjelenésekor még tart, szorítsunk a vizsgázóknak!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Idén 88.200 felvételiző használta az e-felvételi rendszert   » Az oktatást is érinti a készülő strukturális reform   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor