Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Péntek reggel 8-kor középszintű infós gyakorlati vizsgával, délután pedig belügyi rendészeti ismeretekkel, ének-zenével és művészettörténettel zárult az idei érettségi időszak második hete.

Informatikából az emelt szintű gyakorlati részt kedden bonyolították le, azonban a tárgyból érettségiző diákok nagyobb része a mai nap miatt izgult inkább. A bő 1050 helyszínen több mint 21500 fiatal indította a napot azzal, hogy egy képzeletbeli vihar-előrejelző és viharjelző szolgálat kétoldalas tájékoztatóját elkészítse.

A középszintű gyakorlati érettségi megoldására 180 perce volt a diákoknak, és összesen 120 pontot szerezhettek a szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre és adatbázis-kezelésre épülő vizsgával, amit a júniusi szóbelin még 30 ponttal lehet majd kiegészíteni. Oktatók szerint a korábbi évek feladatait előbányászó diákokat nem érhette nagy meglepetés, a feladatok pedig könnyen érthetőek voltak. Az viszont jól látszott most is, hogy a kérdéseket összeállítók olyan tudásokat igyekeztek megkövetelni a diákoktól, amelynek nemcsak a továbbtanulás esetén, hanem az élet többi területén is szükségük lehet.

A vizsgázók a rendelkezésre álló időt szabadon oszthatták be, viszont érdemes volt figyelniük az arányosságra: a kérdéseket összeállítók tervei szerint a szövegszerkesztésre 60 percet, a táblázatkezelésre 50 percet, az adatbázis-kezelésre pedig nagyjából 30 percet volt célszerű áldozni. A szabadon választható prezentáció-, grafika- vagy weblapkészítésre még 40 perc maradt, ha a diákok okosan osztották be az erőforrásokat.

A többi vizsgával ellentétben az informatikánál megkövetelték, hogy a diákok 30 perccel hamarabb érkezzenek, hiszen még el kellett foglalniuk a rendszergazda által kijelölt gépeket, és csak ezt követően kapták meg a vizsgához szükséges forrásfájlokat. Segédeszközként a diákoknak csak egy vonalzót kellett vinniük, minden mást az intézmények biztosítottak.

A délelőtti informatikát délután a belügyi rendészeti ismeretek követték, amiből középszinten 92 helyszínen 1380-an, emelt szinten 22 helyszínen pedig 358-an kezdték el a vizsgát. Ezzel egy időben tartják továbbá az ének-zene és a művészettörténet írásbeliket is.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» 250 millió forint uniós támogatásból épül a Vackor bölcsőde   » Újabb információk - Hunyadi, Károly Róbert és nagy Imre a feladatok között   

Nem hasznosHasznos (+1 pont, 1 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor