Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Két hét telt eddig az idei érettségiből, és a rövid hétvégi pihenés után hétfőn sincs megállás, jön a folytatás a perifériára szorult, de könnyűnek semmi esetre sem mondható tárgyakból. Íme, a jövő hét menetrendje azoknak, akiknek van miért izgulniuk.

Izgalmas vizsgák következnek

Május 18-án, hétfőn a fizika (reggel 8-kor), valamint a rajz és a vizuális kultúra (délután 2-kor) írásbeli vizsgáját tartják, előbbiből nemcsak közép-, hanem emelt szinten is.

Május 19-án, kedden olyan tárgyak jönnek, amiről sokan valószínűleg még csak nem is hallottak. Emelt szinten vizsgáznak a diákok az egészségügyi alapismeretekből, az elektronikai alapismeretekből, az építészeti és építési ismeretekből, s gépészeti alapismeretekből, az informatikai alapismeretekből, a kereskedelmi és marketing alapismeretekből, a környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretekből, a közgazdasági alapismeretekből (vagyis az elméleti gazdaságtanból), a közgazdasági alapismeretekből (vagyis az üzleti gazdaságtanból), a közlekedési alapismeretekből (közlekedéstechnika, valamint közlekedés-üzemvitel, ezek ketten külön-külön voltak választhatók), a mezőgazdasági alapismeretekből, az oktatási alapismeretekből, továbbá a vendéglátás-idegenforgalom alapismeretekből. Szintén reggel nyolckor kezdődnek a szakmai előkészítő tárgyak középszintű írásbelijei.

Szerdától a nyelvek veszik át a hatalmat a felmérések birodalmában. A hét közepén a diákok francia nyelvvel kezdenek (közép- és emelt szinten), majd csütörtökön az olasz, pénteken pedig a spanyol nyelv következik; mindkettő két szinten. Közéjük furakodott be 20-ra, szerdára a középszintű filozófia, csütörtökre a mozgóképkultúra és médiaismeret, valamint a dráma; ezek a vizsgák délután 2-kor kezdődnek.

Hivatalos és nem hivatalos megoldások

Mindeközben a netre egymás után kerülnek ki nemcsak a nem hivatalos, hanem a hivatalos (Oktatási Hivatal által kiadott) megoldókulcsok is, így az előző héten vizsgázók összevethetik válaszaikat azokkal.

Sokan pedig valószínűleg nagyon kíváncsiak már arra, hogy mikor derül ki, mennyi pontot értek el az írásbeliken. A középiskolák elviekben június elejéig tájékoztatják majd a diákokat, akiknek arra is lehetőségük nyílik majd, hogy megtekintsék a kijavított feladatsorokat, valamint beszéljenek osztályfőnökeikkel.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Közzétették a magyar érettségi megoldásait és megoldókulcsait   » A felsőoktatásba jelentkezők többsége az e-felvételit választotta   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor