Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

A keddi napon délelőtt is és délután is megdolgoztatják a diákokat a különböző oktatási intézmények: a nyolc órakor kezdődő emelt szintű informatikaérettségit kettőtől a latin és a héber nyelvű felmérés követi.

Az emelt szintű informatikaérettségit reggel 8-kor kezdték országszerte a fiatalok, és a 240 perces vizsgára az intézmények számítógéptermeiben került sor. A gyakorlati felmérő tematikája a következőkből állt: szövegszerkesztés, prezentáció, grafika, weblapkészítés, táblázatkezelés, valamint adatbázis-kezelés, algoritmizálás és adatmodellezés.

A középszintű informatikaérettségit pénteken, szintén reggel 8 órakor tartják, így az ezen részt vevő diákoknak addig még van idejük felkészülni a hiányzó tudásanyagból.

Délután 2-kor pedig visszakanyarodtunk a nyelvi jellegű vizsgákhoz, hiszen latin és héber nyelvből is beszámolhatnak tudásukról a diákok országszerte. Latin nyelvből középszinten 246, emelt szinten 33 diák tesz érettségit (előbbire 50 helyszínen, utóbbira 9 helyszínen kerül sor). Mind a két szinten 180 perces lesz az írásbeli, amelyből 135 percet ölel fel a fordítási feladat, illetve 45 perc jut a leíró nyelvtani és lexikai-szóképzési kérdéseknek.

Héber nyelvből középszinten négyen, emelt szinten hatan vizsgáznak.

Mindeközben az Eduline weblapján elérhetők lettek a tegnapi nemzetiségi nyelvi érettségi hivatalos megoldásai, így a diákok a középszintű és emelt szintű szlovák, szerb, román, német és horvát nyelvi feladatlapok helyes válaszait összevethetik a saját válaszaikkal.

Szintén az Eduline-on jelent meg az az összeállítás, amely a különböző írásbeli érettségiknél mutatja be, hogy vizsgarészenként hány pontot kellett elérniük az érettségizőknek ahhoz, hogy a felmérő sikeresnek (legalább kettesnek) legyen mondható. Általánosságban az mondható el, hogy egy tantárgyból összesen 25 százalékot, vagyis az írásbeli és a szóbelin minimum 12-12 százalékot kell elérni a ketteshez.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Egy furcsa egyetem, ahol nincsenek vizsgák, jegyek és kötelező órák   » Történelem érettségi 2012   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor