Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Közép- és emelt szinten is írásbeli érettségit tartanak holnap országosan, amire ha eddig nem készültek fel az érintettek, akkor érdemes pár dolgot átvenniük még ma. Mostani gyűjtésünk azt foglalja össze, hogy mire számíthatnak a fiatalok, mit vihetnek be segédeszközként, és hogy az írásbeli tökéletes kitöltésével maximum hány pontot szerezhetnek.

Az írásbeli mindkét esetben nagyobb súllyal számít

Hétfőn nyolckor kezdődik a fizika írásbeli, és a feladatlapok kitöltésére a diákoknak középszinten 120, emelt szinten pedig 240 perc jut majd. A hibátlan kitöltés középszinten 90, emelt szinten 100 pontot érhet, amit a június szóbelin 60, illetve 50 ponttal lehet majd kiegészíteni.

A holnap reggeli írásbeli középszinten kettő, emelt szinten három feladatsorból fog állni, azonban az érettségizők mind a két esetben egyszerre kapják meg a vizsgarészeket, vagyis a rendelkezésre álló idő szabadon osztható be, és a kitöltés sorrendjét sem határozzák meg. Mindenki maga dönti el, hogy mire helyezi a hangsúlyt, és hogy melyik feladatra szán több időt.

Mire számíthatunk középszinten?

A könnyebb (de könnyűnek így sem nevezhető) szinten a feleletválasztós kérdéssorért 40, az összetett feladatokért pedig 50 pont jár Az első részben 20 kérdést tesznek majd fel a diákoknak, amik a következőképpen oszlanak majd meg témakörök szerint: 25-25 százalékban mechanika és elektromágnesesség, 20-20 százalékban hőtan, illetve atom- és magfizika, valamint 10 százalékban gravitáció és csillagászat.

A hosszabb második részben négy feladatra lehet számítani, amiből hármat kötelező megoldani, a negyediknél pedig kettő közül választhatnak a diákok.

Mire számíthatunk emelt szinten?

A nehezebb szint esetében a feleletválasztós kérdéssornál 15 kérdést tesznek majd fel, és maximum 30 pontot kaphatnak az írásbelizők, ha ezekre egytől-egyig helyesen válaszolnak. Az esszénél három témakörből lehet választani 23 pontért; a harmadik résznél, az összetett feladatoknál pedig 47 pontot lehet kapni.

A diákoknak mind a két szinten lehetőségük van magukkal vinni a függvénytáblázatot és a számológépüket, utóbbiból azonban csak az olyan típusút, amely nem alkalmas szöveges megoldások tárolására és megjelenítésére.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Franciával folytatódik az érettségi   » Érettségi 2010 - Az Érettségizz.Com segítségével!   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor