Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Fizikából írásbeliztek ma a diákok

Beküldő: Maturitas
Érettségi Hírek

Reggel nyolckor vette kezdetét országszerte a középszintű és az emelt szintű fizikaérettségi írásbeli része, amelyet júniusban szóbeli követ majd.

Az érettségizők összesen 150 pontot szerezhetnek majd, azonban a két szinten eltérően oszlanak meg az írásbelin és a szóbelin maximálisan kapható pontszámok; középszinten 90-60, emelt szinten 100-50 az arány.

Mire számíthattak a fiatalok?

A felkészültebb érettségizők már napokkal ezelőtt tudták, hogy mire számítsanak. A 120 perces középszintű írásbelin a feleletválasztós kérdéssor mellett összetett feladatok is voltak, miközben emelt szinten az írásbeli három nagyobb részre oszlott.

Középszinten az első rész 20 kérdést, a második pedig négy feladatot tartalmazott, utóbbinál hármat kellett megoldani, a két utolsó közül pedig választhattak a vizsgázók. Emelt szinten 240 perc jutott a következőkre: feleletválasztós kérdések, esszéfeladatok, valamint négy hosszú feladat megoldása.

Mindkét szinten lehetőséget kaptak a diákok arra, hogy szabadon osszák be a rendelkezésre álló időt, és hogy a feladatokat tetszés szerint oldják meg. Az érettségizők magukkal vihették a függvénytáblázatukat, valamint egy olyan számológépet, amely nem alkalmas a szöveges megoldások tárolására és kijelzésére.

Mit tartalmaztak végül a kérdések?

A feladatlapok kiosztásakor, pár pillanattal 8 óra után pedig a diákok végre megtudhatták, hogy milyen kérdésekre kellett válaszolniuk.

Középszinten diákok többek között a londoni felhőkarcolóról, az emelőrúdról, egy stockholmi repülőútról, valamint a nukleáris kölcsönhatásról és a hőtanról is kaptak kérdéseket, a megoldáshoz pedig valóban komplex tudásra volt szükségük. Az emelt szinten kapott kérdésekre még várni kell.

Középszinten a 90 megszerezhető pontból az első feladatsorért 40, a második feladatsorért 50 pont jár majd.

A diákok véleménye szerint a középszintű érettségi írásbeli része nem volt nehéz, azonban a rendelkezésre álló időről a vélemények már eltértek. Van, akinek nem okozott gondot hamarabb befejezni, másnak azonban kevésnek bizonyult a 120 perc.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Érettségi feladatok, érettségi feladatsorok   » Elutasítja a közoktatást érintő koncepciókat a PSZ   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor