Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

14 ezren írásbeliznek ma

Beküldő: Maturitas
Érettségi Hírek

Biológiával és társadalomismerettel folytatódik ma az írásbeli érettségik sora. A diákokat délelőtt és délután is megterhelik majd a felméréssel, amelyből várhatóan még a könnyűnek ígérkező társadalomismeret sem lesz egy sétagalopp.

A biosz volt a mai nap győztese: 30-szor többen érettségiztek belőle

Szerda reggel nyolckor középszinten 921 helyszínen 8996, emelt szinten 99 helyszínen pedig 5569 vizsgázó kezdte el a biológiaérettségi írásbeli részét. A diákoknak ráadásul nemcsak magyar, de angol, német és szerb nyelven is lehetőségük volt megvillantani a tudásukat, igaz nagyobb részük az anyanyelvi magyart választotta (középszinten 8968, emelt szinten 5548 tanuló).

A középszintű írásbeli 120 percig, az emelt szintű 240 percig tart, és mind a két szinten a diákok beoszthatták maguknak a rendelkezésre álló időt. A 8-10 feladatsort tartalmazó vizsga középszinten szakmai szövegek és ábrák értelmezéséből, biológiai megfigyelések és kísérletek értelmezéséből, biológiai tények és elvek felidézésből, valamint a különböző jelenségek közti kapcsolatok felismeréséből állt.

Emelt szinten ugyanitt már megjelentek az esszé- és problémafeladatok megoldása, amelynél a diákok szabadon választhattak az ember élettani és szervezettana, az egészséges életmód és ökológia, a környezet- és természetvédelem, illetve a növényélettan között.

A társadalom ismeretét alig 500-an választották

Délután kettőkor pedig a társadalomismeretet választó diákok izgulhatnak azon, hogy milyen kérdéseket kapnak. Emelt szinten 26 helyszínen 477 vizsgázót érintette mindez, akiknek az írásbeli feladatlapjain a társadalomismeret és jelenismeret 75 százalékban, a gazdaságik ismeretek és pszichológiai témák 25 százalékban számítanak.

Az Eduline-on mindeközben már elérhetők a középszintű biosz írásbeli nem hivatalos megoldóképletei, aminek összeállításában tanárok és diákok segítettek. Remélhetőleg, a vizsgázók ezt össze tudják majd vetni a saját válaszaikkal.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Célegyenes, drukk, infómorzsák   » Érettségi utáni államilag finanszírozott OKJ-s képzések   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor